JM Startup - шаблон joomla Joomla

Subrina logo crno srebrn barve splosno

Izbira ustreznega razvijalca in razmerje mešanja z barvno kremo za različne tehnike barvanja

Izbira ustreznega razvijalca za kombinacijo k barvi Subrina Spectra je odvisna od izbrane tehnike barvanja.
Pri tehniki klasičnega barvanja (za doseganje novega videza vaših las ali pa za prekrivanje sivine) lahko glede na izbran razvijalec dosežete naslednje stopnje svetlenja:
- 3 % razvijalec za barvanje v istem tonu ali temneje,
- 6 % razvijalec za svetlenje las za 1 do 2 tona,
- 9 % razvijalec za svetlenje las za 2 do 3 tone,
- 12 % razvijalec za svetlenje las za 3 do 4 tone.
Razmerje mešanja med barvo in barvnim razvijalcem je 1 : 1.
(npr. 60 ml barve + 60 ml razvijalca)

Pri tehniki svetlenja las s specialno blond odtenki lahko izbirate med 2 variantama razvijalca:
- 9 % za svetlenje od 3 do 4 tone,
- 12 % za svetlenje od 4 do 5 tonov.
Pri tej tehniki mešate barvo in razvijalec v razmerju 1 : 2.
(npr. 60 ml barve + 120 ml razvijalca)

 

Pri tehniki nežnega barvanja las uporabljajte 3 % razvijalec. Pri tem načinu uporabe barv Subrina Spectra las ne svetlite. To tehniko lahko uporabite za:
- osvežitev barve na že pobarvanih laseh,
- matiranje las po beljenju ali svetlenju las (odtenek 8/10 ledeno blond).
Razmerje mešanja pri tej tehniki je 1 : 2.
(npr. 60 ml barve + 120 ml razvijalca)

 

Splošni nasveti, kako se pravilno pobarvati

- Preberite in upoštevajte navodila za uporabo. (ta čas si morate vzeti :) )
- 48 ur pred vsako uporabo barve za lase napravite test občutljivosti. (tudi na že uporabljeno barvo lahko odreagirate z alergijsko reakcijo)
- Pri izbiri ustrezne nianse upoštevajte svojo naravno barvo las in delež sivih las. (pomagajte si z nianserjem)
- Barvo pustite delovati toliko časa, kot je priporočeno.
- Na lase nanesite dovolj veliko količino barvne mešanice. (izpuščeni lasje namreč ne bodo pobarvani)
- Med hladnim trajnim kodranjem in barvanjem las naj bo vsaj en teden presledka, ker je sicer učinek barve preveč intenziven in barva las neenakomerna.
- Barve Subrina Spectra ne uporabljajte, če so bili vaši lasje pobarvani s kano ali barvami na osnovi kovin.
- Med barvanjem ne uporabljajte kovinskih pripomočkov in odstranite vse kovinske predmete iz las. (barve namreč potem oksidirajo)
- Pobarvanih las ne moremo posvetliti: barva barve ne svetli. Če želite postati svetlejši, postopoma barvajte narastek v en ton svetleje. Druga varianta je beljenje las s sredstvom Gele blanc. (spremeniti barvo las na bolj svetlo zahteva čas ali pa beljenje)
- Specialno blond odtenki NIKOLI NISO PRIMERNI za uporabo na sivih laseh. Zaradi matirnih pigmentov v teh barvah se na sivih laseh lahko pojavijo neželeni zeleni, vijolični ali modri odsevi. Ravno tako jih ne uporabljajte jih na poroznih, pobeljenih in predhodno posvetljenih laseh. (pozor, pozor)
- Če so bili vaši lasje že barvani na blond ali če so vaše konice porozne oz. poškodovane, pri barvanju s temi odtenki mešanico previdno nanašajte le na narastek. (pomagajte si z blažjimi, demi-permanentnimi odtenki)
- Optimalno kritje sivih las omogočajo le naravno blond odtenki do globine 08 svetlo blond.
- Če imate veliko sivih las in temnejšo osnovno barvo las, je lahko rezultat pri uporabi modnih nians svetlejši na sivih laseh.
- Pri uporabi demipermanentnega odtenka 8/10 na predhodno beljenih laseh za matiranje po svetlenju spremljajte učinek barve že med samim delovanjem in čas delovanja po potrebi tudi skrajšajte. Na poroznih in belih konicah so ob uporabi tega odtenka lahko vidni vijolični odsevi.
- Mešanico barve uporabite takoj. Ostankov ne shranjujte. Preprečite nepotreben stik s kožo in izdelka ne zaužijte oz. ga ne vdihujte.

 

Kako preprečiti uničevanje las zaradi prepogostega barvanja? 

Rdečelaske ali tiste s kakšno drugo intenzivno modno barvo las se vedno znova spopadajo s problemom, da se jim barva prehitro izpere z las in ni več tako intenzivno sijoča kot takoj po barvanju. Subrina Spectra ponuja rešitev s svojo linijo demipermanentnih odtenkov. To so barve, ki so nežnejše do las, zato so boljša izbira za uporabo na že pobarvanih laseh. Z las se delno sperejo po 4 do 6ih tednih. Lahko jih uporabljate za osvežitev barve med dvema barvanjima ali pa v kombinaciji klasičnega barvanja s permanentno barvo. 

V primeru, da so vaši lasje že sprani zaradi raznih dejavnikov, kot npr. prepogostega agresivnega barvanja, sonca, vetra ali feniranja, nimate pa še narastka, si lahko barvo las osvežite z enim od teh odtenkov. Za nežnejše delovanje barvo zmešate z najblažjim, 3 % razvijalcem Hydrogen cream. Barvo in razvijalec zmešate v razmerju 1 : 2. Barvno mešanico nanesete na lase in po 10 do 15 minutah boste dobili čudovito osveženo barvo las. (za še nežnejše delovanje barve, lase poprej navlažite)
Na ta način nežnega barvanja si lahko osvežite barvo tudi pri barvanju v vse ostale naravne in modne odtenke, vendar pri teh odtenkih to ponavadi ni potrebno, ker niso tako problematični glede spiranja barve z las.
Tehniko nežnega barvanja pa lahko uporabite tudi v kombinaciji istočasnega barvanja narastka s tehniko klasičnega barvanja. Narastek pobarvate s permanentno barvo Subrina Spectra v kombinaciji z ustreznim % razvijalca (nasvete za pravo izbiro razvijalca glede na želeno stopnjo posvetlitve las si poglej v navodilih v barvni karti na prodajnem mestu ali na tej spletni strani). 10-15 minut pred koncem delovanja permanenntne barve na narastku na ostalo dolžino las nanesete še demipermanentno barvo s 3 % razvijalcem (v razmerju 1 : 2). Rezultat je enakomerna intenzivna niansa, lasje pa ostanejo zdravi in sijoči.

 

Kako končno priti do lepe blond barve in pri tem ohraniti zdrave lase 

Nenaravne blondinke imajo najpogosteje dve težavi pri barvanju las. Prva težava je v tem, da je intenzivno svetlenje ob pogosti in nepravilni uporabi za lase dokaj škodljivo, druga težava pa je, da lasje že takoj po barvanju ali pa čez nekaj časa dobijo neželene rumene ali oranžne odseve. 

Rešitev za oba problema ponujajo barve Subrina Spectra, in sicer demipermanentni odtenek 8/10 ledeno blond. (ta odtenek poznate iz barv za lase Subrina Vivid)
Lahko ga uporabljate samostojno za matiranje neželenih rumenih odtenkov, ki se pojavijo na laseh v parih tednih po barvanju v blond odtenke. V tem primeru zmešamo barvo 8/10 s 3 % razvijalcem v razmerju 1 : 2, nanesete na lase in po 10 do 15 minutah sperete. Tako si ponovno povrnete lepo blond barvo brez nezaželenih rumenih odsevov.
Drugi način uporabe tega odtenka pa je v kombinaciji z barvanjem narastka s specialno blond barvo. Specialno blond barve Subrina Spectra so zelo močne barve, ki omogočajo svetlenje las od 3 do 5 odtenkov. Ker pa so te barve tako močne, lahko nanašanje teh barv na že posvetljene lase povzroči poškodbe las ali pa ti že od prej posvetljeni lasje postanejo modri, zeleni, vijolični ... Da bi se temu izognili, lahko kombinirate hkratno uporabo enega od specialno blond odtenkov Subrina Spectra na narastku (v kombinaciji s 9 ali 12 % razvijalcem v razmerju 1 : 2) in demipermanentnega odtenka 8/10 ledeno blond na ostali, že pobarvani dolžini las. V tem primeru barvno mešanico s specialno blond barvo nanesete na narastek, pustite delovati od 50 do 60 minut, 15 minut pred koncem delovanja pa na ostalo dolžino las nanesete še barvno mešanico z demipermanentnim odtenkom 8/10.
Po končanem delovanju lase sperete in dobite lepo, enakomerno in sijočo blond barvo, lasje pa ohranijo svojo zdravo strukturo.
Na podoben način lahko uporabljate demipermanentno barvo tudi po beljenju las s sredstvom za beljenje las Gele blanc special plus. V tem primeru po delovanju mešanice belila Gele blanc in 3 ali 6 % razvijalca (belilo naj deluje na laseh 1 uro) lase sperete s šamponom, potem pa jih matirate s kombinacijo demipermanentne barve ledeno blond 8/10 v kombinaciji s 3 % razvijalcem. Tudi v tem primeru dobite lepo posvetljene lase brez nezaželenih rumenih tonov.


VARNOSTNA OPOZORILA 

Barvila za lase lahko povzročijo resne alergične reakcije.

Preberite in upoštevajte navodila.
Ta izdelek ni namenjen za uporabo na osebah, mlajših od 16 let.
Začasni tatu s črno kano lahko poveča tveganje za alergije.
Ne barvajte si las, če:
• imate izpuščaj na obrazu ali občutljivo, razdraženo in poškodovano lasišče,
• ste kadar koli po barvanju svojih las že imeli reakcijo,
• ste v preteklosti imeli reakcijo na začasni tatu s črno kano.
Ne uporabljajte za barvanje trepalnic in obrvi. Preprečite stik z očmi. Če pride proizvod v stik z očmi, jih takoj sperite. Po uporabi dobro sperite lase. Uporabljajte primerne zaščitne rokavice Hranite izven dosega otrok. Pred uporabo zaščitite obleko.
Permanentna barvna krema vsebuje fenilendiamine (toluendiamine), resorcinol in amoniak. Demiparmanentna barvna krema vsebuje fenilendiamine (toluendiamine) in resorcinol.


Test občutljivosti

Z alkoholom dobro očistite 1 kvadratni centimeter kože za ušesom. Na tako očiščeno kožo nanesite majhno količino barvne mešanice, pripravljene po navodilu, in pustite delovati 30 minut. Če se na tem delu kože po 24 urah pojavijo spremembe (rdečica, oteklina, srbenje), odsvetujemo barvanje. Če se med barvanjem oz. v dneh po barvanju pojavi kakršnakoli nenavadna reakcija (zbadanje, močno pekoč občutek, omotica, otekanje oči/obraza), barvanje takoj prekinite, sperite lase z vodo, poiščite zdravniško pomoč in kontaktirajte proizvajalca.